ایران ، تهران
Iran-Tehran

تکنیک گوجه فرنگی( pomodoro )

تکنیک گوجه فرنگی( pomodoro )

 
توسط امیرکریم‌پور _ زمان مطالعه 2دقیقه 
 
 
 

 

تکنیک گوجه فرنگی( pomodoro )

 

 

  
                                    

فن پومودورو یا تکنیک پومودورو (به ایتالیایی: Tecnica del pomodoro) ) یکی از روش‌های مدیریت زمان، ابداع‌شده توسط فرانچسکو چیریلو  است.

به کمک این روش شما زمان انجام کار های خودتون رو مدیریت می‌کنید، به این صورت که بعد از 25 دقیقه کار کردن، مدت زمان 5 دقیقه استراحت می‌کنیم.

در این فن، هر بازه زمانی ۲۵ دقیقه‌ای یک پومودورو نامیده می‌شود و پس از هر چهار پومودورو یک استراحت طولانی‌تر ۱۵ تا ۲۰ دقیقه‌ای وجود دارد.پس اگر 4 پومودورو  کار کردید باید 20 دقیقه استراحت کنید و پس از آن مجدد از پومودورو یک شروع کنید با استراحت های 5 دقیقه ای.

چیریلو که یک نوآور و کارگشا در زمینه فنون بهبود فرایند شناخته می‌شود این فن را در اواخر دهه۱۹۸۰ میلادی به دنبال تحقیقات در زمینه بهبود عادت‌های مطالعه خودش معرفی کرد. مفاهیم به کار رفته در این روش مشابه فنون  جعبه بندی زمان و توسعه  مکرر و فزاینده در زمینه طراحی نرم افزار است. ایده اصلی این روش این است که استراحت‌های مکرر می‌تواند به چابکی ذهن کمک کند.

 

اصول اساسی

 

در این فن و تکنیک شش اصل و مرحله وجود دارد:

  1. انتخاب کاری که باید انجام شود.
  2. تنظیم زمان‌سنج که به صورت سنتی ۲۵ دقیقه است.
  3. کار بر روی تکلیف تا زمانی که زمان‌سنج به زنگ درآید. اگر حواس‌پرتی گوناگون به سراغتان آمد آن را یادداشت کنید و سریعا به ادامه تکلیف بازگردید.
  4. وقتی که زمان‌سنج به زنگ درآمد، علامت تیک را بر کاغذی یادداشت کنید.
  5. اگر شما کمتر از چهار علامت تیک بر روی کاغذتان دارید، استراحتی کوتاه ۳ تا ۵ دقیقه‌ای کنید و به مرحله اول بازگردید.
  6. اگر تعداد علامت‌های تیک‌دار روی کاغذتان به بیش از چهار رسیده، استراحتی ۱۵ تا ۳۰ دقیقه‌ای را در پیش گرفته و لیست علامت‌های تیک‌دارتان را پاک کنید، سپس به مرحله اول بازگردید.
 
 

نتیجه گیری: 

 

1- هر 25 دقیقه کار، 5دقیقه استراحت می‌کنیم.

2- بعد از 4 بار کار 25 دقیقه ای، یک استراحت طولانی تر 20 دقیقه ای می‌کنیم.

                                                                                   

 

چقد این مقاله برای شما مفید بوده  

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *